Арабисти следят за терористи по границата

10:31, 20 сеп 15 / Общество 25 200 Шрифт:
Topnovini
Четири екипа добре обучени арабисти от служба "Военна информация" са изпратени на българските граници, за да проверяват кой от бежанците, които идват у нас, какъв е. Това обяви военният министър Николай Ненчев пред БТВ.

Той уточни, че това са много добри специалисти, които без проблем разпознават дали един човек е сириец, иракчанин и т.н., и евентуално дали той има някаква връзка с терористични организации. Ненчев обаче изказа притеснение, че членове на терористични организации все пак може да са преминали през България.

Военният министър каза още, че днес 111 души са разположени на различни места на българо-турската, българо-гръцката и българо-македонската граница. Към момента ситуацията по граничните пунктове е спокойна.

„Когато масови групи от хора преминават границата е изключително опасно, защото ние не знаем какви са тези хора, кои са. Затова може да се наложи по-строг граничен контрол. всички преминаващи през пунктовете трябва да бъдат проверени. Много ясно съм разпоредил кога и при какви случаи могат военните да ползват оръжие на границата - в случай на неизбежна отбрана и то не говорим за използване на оръжие, колкото за използване на сила“, добави Ненчев.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама