Фестивал на хвърчилата се провежда в Шабла

08:59, 20 сеп 15 / Общество 25 214 Шрифт:
Topnovini
Фестивал на хвърчилата ще се проведе за пета година в Шабла.  Той се реализира в местността „Малкото море“, южно от фара на нос Шабла. Парадът на хвърчилата осигурява целодневно пребиваване на открито, усмивки, творчество, движение и задължителното обветряне. От първото му издание през 2011 година той се превърна в предпочитано септемврийско събитие за много хора от региона, както и за гости от други места в страната.

Издигане на готово хвърчило, изработване на такова на място, демонстрации на различни видове хвърчила, авиомодели и други летящи обекти, конкурс за най-оригинално, най-високо летящо и най-акробатично хвърчило – всичко това очаква любителите на простора. Организаторите са се погрижили и за разнообразна съпътстваща програма. По традиция в района ще бъдат разположени шатри, където ще се помещават арт-работилници за изработка на хвърчила, бижута и картички, за сътворяване на птици от естествени материали, за демонстрация на техники за декорация и рисуване. Ще има щандове за продажба на ръчно направени сувенири. Ще бъдат организирани пешеходни екскурзии до Тузлата и Тюленово. В три времеви блока на импровизираната сцена ще вървят различни танцови, музикални и театрални прояви, съпътствани с викторини на тема морето, природата и фестивала.

Фестивалът се провежда като еднодневен фест, посветен на хората от приморска Добруджа, житото и червеногушата гъска. Той се организира от община Шабла и Зелен образователен център с подкрепата на Сдружение за опазване на дивата природа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама