Общински съветници в Севлиево агитирали с шоколади в училища

21:11, 19 сеп 15 / Политика 25 338 Шрифт:
Topnovini
Общинските съветници и кандидати за общински съветници от „Демократична левица“ - Севлиево нахлуха във всички училища на територията на общината, нагло погазвайки всички правила за политическа агитация. Дни преди официалния старт на кампанията те са влезли във всяко училище на територията на Севлиево и са раздали шоколади на учениците и поздравителни картички до техните родители, подписани от „общинските съветници от Коалиция Демократична Левица“. Този манипулативен акт, извършен от страна на общински съветници, е не само нерегламентирана, но и противозаконна предизборна агитация. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Законът за закрила на детето регламентира, че „всяко дете има право на закрила срещу въвличане в политически, религиозни и синдикални дейности" /чл.11 ал.4/ . В член 4, ал. 1 от Правилника за прилагане на Закона за народната просвета е разписана аналогична забрана: "Светското образование не допуска налагането на учениците на идеологически и религиозни доктрини". Ограничения за включване в политически дейности на деца са заложени и в Закона за политическите партии. В Конституцията на Република България е регламентирано, че политическите цели и политическите дейности са присъщи само на политическите партии.

Неморалната постъпка на общинските съветници от „Демократична левица“ не само, че не е порицана от местните медии, но е отразена подобаващо украсена, разпространявайки допълнително грозната политическа агитация. Очевидно, въпросните местни медии, които претендират за обективност, са чисто партийни издания. Това се доказва и от всеизвестния факт, че председателят на сдружението, което издава вестникa, е кандидат за кмет на левицата в Севлиево. Така, отговорността за въвличането на деца в нечестни политически борби, е обща.

ГЕРБ-Севлиево призовава политическите си опоненти да се въздържат от използване на деца за политически цели. ГЕРБ цели провеждането на реален политически дебат и прокламирането на реални политики, които да подобрят средата на живот на гражданите и остро осъжда всяка нерегламентирана агитация.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама