В Момин сбор се радват на обновено читалище и детска площадка

19:35, 19 сеп 15 / Общество 25 164 Шрифт:
Topnovini
Над 55 000 лева са инвестирани в благоустройството на с. Момин сбор за три години по програма "Местни инициативи" и от инвестиционната програма на Община Велико Търново. Със средствата са ремонтирани пенсионерският клуб, читалището, изградена е и нова детска площадка. Още 20 000 лева са вложени в поддръжката на пътищата, улиците и общинската инфраструктура.

Само през настоящата година отпуснатите средства са над 30 000 лева. С тях са ремонтирани помещенията и санитарния възел в сградата на читалището и библиотеката, което вече е и с ново локално парно. В центъра на селото е оформен кътът за детска игра.

Обектите бяха открити днес от кмета на община Велико Търново Даниел Панов. Присъстваха също заместник-кмета Снежана Данева-Иванова, местния управник на Момин сбор Андрей Явашев, десетки жители и гости на селото.

"През този мандат Момин сбор за пръв път участва в програма Местни инициативи". Радвам се, че днес всички вие сте обединени. Знам, че опонентите говорят как Община Велико Търново не мислела за населените места. Мисля, че обектите, фактите и цифрите ясно показват несъстоятелността на тези твърдения. Нямаме село без детска площадка и парк", обърна се към жителите на с. Момин сбор Даниел Панов.

"Нека бъдем единни и да не позволяваме да ни разделят", продължи кметът на общината. Той поздрави общността на Момин сбор за помощта и съдействието, за да може селото да се развива. Собствените средства в помощ на реализацията на проектите, вложени от кметството, бизнеса и дарителите, са над 5000 лева.

Даниел Панов отличи кметския наместник Андрей Явашев за активността и дейната работа. Кметът на Велико Търново каза още, че предстои поставянето на охранителни камери за видеонаблюдение, а следващите проекти ще са за инфраструктурата. Жителите на с. Момин сбор го поздравиха и благодариха за вниманието, което е обърнато на селото. Те му пожелаха здраве и бъдещи успехи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама