Убиецът на Небает от Шумен с по-тежко обвинение и мярка "задържане под стража"

17:41, 19 сеп 15 / Крими 25 248 Шрифт:
Topnovini
Най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража бе наложена днес от Шуменския окръжен съд на Веселин Стефанов Чуфудов, който през август миналата година в Шумен уби Небает Салимова, а след това избяга в Турция.

Чуфудов бе предаден от турските на българските власти на 18 септември, след това бе конвоиран в Шумен, а днес прокурорът по делото Орлин Куздов внесе искане за задържането му под стража.

Прокурор Куздов мотивира искането си за най-тежката мярка за неотклонение с това, че има опасност Чуфудов отново да се укрие, както и голямата тежест на извършеното от него престъпление.

Самият Чуфудов, който присъства в залата, и служебният му адвокат не възразиха по исканата от държавното обвинение мярка задържане под стража.

В съда Веселин Чуфудов каза само, че има възражения по твърдението на прокурора, че се е укрил в Република Турция.

Предвид събраните доказателства в досъдебното производство, показания на свидетели, пред един от които Чуфудов е признал за убийството с думите “аз я убих, прерязах и гърлото”, съдът остави за постоянно Веселин Чуфудов в ареста.

Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана пред Апелативен съд Варна на 29 септември.

Прокурор Орлин Куздов заяви, че на Чуфудов вече са повдигнати по-тежки обвинения, а именно – извършване на умишлено убийство по особено жесток начин. Това предвижда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Прокурор Куздов уточни още, че досега Чуфудов не е признал за убийството пред българските власти. Такива признания той е направил в Турция.

Topnovini.bg припомня, че на 12 август м. г. на ул. “Ален мак” в Шумен в квартира, наета от 33-годишния Веселин Чуфудов уби 42-годишната Небает Салимова.

В хода на разследването стана ясно, че Небает била любовница на мъжа, а квартирата била наета за любовно гнездо. Вместо това се превърнала в лобно място на жената. След последната им среща Небает била открита с 15 прободни рани и прерязана трахея. Ножът, с който било извършено деянието, бил оставен на местопрестъплението, но от убиеца нямало и следа.

Подозренията за убийството паднаха върху Чуфудов, но мъжът бил изчезнал. Два дни по-късно Веселин Чуфудов бе арестуван в Истанбул.

Процедурата по предаването му на българските власти продължи 13 месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама