„Царицата на чардаша“, „Стабат Матер“ и премиери в драматичния и кукления театър предстоят по русенските сцени

16:15, 19 сеп 15 / Култура 25 128 Шрифт:
Topnovini
Оперетата в три действия „Царицата на чардаша“ от композитора Имре Калман е подготвила Държавната опера в Русе за следващата седмица. Тя започва със спектакъла, който ще бъде изнесен в понеделник, 21 септември, от 19.00 часа в зала „Опера“.

Либретото е от Лео Щайн и Бела Йенбах, диригент ще бъде Владимир Бошнаков. Режисурата е на Марио Николов, асистент режисьор е Елена Илиева, а диригент на хора – Стелияна Димитрова.

В ролите публиката може да види Мария Цветкова, Марчо Апостолов, Даниела Караиванова, Йоланта Николаева, Димитър Кюркчиев, Стоян Стоянджов, Илия Деведжиев, Пламен Бейков, Александър Баранов, Иван Богоев и оркестъра и хора на Държавна опера – Русе.

На 26 септември, събота, в зала „Филхармония“ ще бъде изнесен кантатно-ораториалният концерт „Стабат Матер“, като е подбран варинатът с музика на Джоакино Росини. Той е един от композиторите, който е създал мелодия към католическия химн от XIII век, посветен на страданията на Света Богородица.

Диригент ще бъде Жан Ив Годен, хормайстор – Стелияна Димитрова. Състав: Теодора Чукурска, Андреана Николова, Александър Баранов, Пламен Бейков, оркестър и хор на Държавна опера – Русе.

На сцената на Драматичният театър „Сава Огнянов“ ще бъде премиерата на камерния спектакъл „Бяло върху бяло“.

Държавният куклен театър също е подготвил премиера за малките си зрители. Тя ще е още утре, 20 септември и носи заглавието „Добро утро, лека нощ“. Както винаги, спектакълът ще е с начален час 11.00.

На 27 септември, неделя, пък ще бъде игран спектакълът „Кой е по-хитър“, също на сцената на Кукления театър, отново от 11.00 часа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама