Борисов: Надяваме се Турция да удържи бежанците, но ние сме взели мерки

14:41, 19 сеп 15 / Политика 25 263 Шрифт:
Topnovini
Турската жандармерия и полиция държат бежанците на 40 км от границата и не ги пускат да влязат. Пускат само колите и камионите.Това обяви премиерът Бойко Борисов при откриването на пречиствателната станция в Созопол. "Надяваме се да удържат", надява се премиерът. 

По думите му предприети са мерки за справяне с бежанците и границите са затворени за нелегалните имигранти. Борисов, вътрешният министър Румяна Бъчварова и главния секретар Георги Костов поддържат непрекъсната връзка с турските си колеги.

Борисов каза още, че предстои бежанците в Турция да се срещнат с турския премиер и изрази надежда турските власти да удържат положението, а в сряда е свикан извънреден съвет.

„Не е нищо добро това, за да кажа спокоен съм и да успокояваме хората. Положението с бежанците е трагедия. Бебета ги прехвърлят от ръце на ръце, бият се, агресията ескалира”, описа картината Борисов.

По думите на премиера оградата по границата на Унгария и Хърватия е била изградена за отрицателно време, защото е само "намотана тел". „Ние имаме граничари, патрулиращи военни и там, където я правим, я правим стабилна“, похвали ли се той.

Министър-председателят припомни, че са били направени и горски пътища, но според него границите няма да решат проблема. Според Борисов оградите няма да решат проблема, те само създават агресия, но помагат на граничарите да ограничат досега на бежанци до по-трудно достъпните райони.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама