Георги Първанов: Проблемите на БСП са проблеми на левицата в България като цяло

13:04, 19 сеп 15 / Политика 25 275 Шрифт:
Topnovini
“Проблемите на БСП са проблем на левицата като цяло в България. Нещата в последно време водеха неизбежно до това положение, което сега наблюдаваме в БСП.”

Това заяви лидерът на Алтернатива за българско възраждане /АБВ/ Георги Първанов на пресконференция в Шумен в отговор на въпрос какво мисли за нещата, които се случват в редиците на БСП в някои региони, включително и Шумен.

“Проблемът с кандидатура за кмет на БСП в Шумен е, че някой трябва да се жертва. Лошото е, че преди Шумен такива неща се случиха в Пазарджик, след това - Видин. Станаха много регионите и общините, в които структурите на БСП имат тежки вътрешни проблеми. Не бих си позволил злорадство по повод ставащото в БСП”, допълни Георги Първанов.

“Ние от АБВ се опитваме да си свършим работата добре. Имаме силен кандидат за кмет на Шумен в лицето на Пламен Петков, добри идеи за управлението на Шумен, общината и на целия регион. Т.е. не на гърба на другите, не с негативна кампания ние вървим напред и то успешно”, заяви още Георги Първанов.

Първанов каза, че е удовлетворен от темповете, динамиките в развитието на АБВ.

На въпрос дали АБВ има “пръст” в случващото в БСП Георги Първанов заяви, че АБВ става все по-притегателен център, особено за млади и активни хора. “Не сме вербували никого, хората сами идват при нас. Ще видим как ще се развие този процес. Нашата идея не е да приберем гласовете. Напротив нашата идея е да се консолидираме, да обединим левицата и обединената левица да си върне положението да бъде ключов фактор в управлението на България.

Първанов допълни, че целта на обиколката му е мобилизацията на АБВ за участие в местните избори. Днес освен Шумен, той ще посети Каспичан и Мадара, след което пътува за Варна.

”Имаме около 280 кандидати за кметове на общини и райони. Това е почти 90% покритие на страната със собствени кандидати в голямата си част. 180 са кандидати на АБВ, разбира се участваме в коалиции и подкрепяме независими кандидати. Имаме широко представителство. Влизаме в тези избори амбицирани да постигнем добър резултат за да имаме широко представителство в местната власт”, каза Георги Първанов.

Лидерът на АБВ допълни, че има общини и населени места, където АБВ подкрепя кандидати на БСП или независими, подкрепени и от БСП, но няма нито едно населено място, където БСП да е подкрепила кандидатура на АБВ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама