Реновираха девет площада в община Ветрино

12:29, 19 сеп 15 / Общество 25 456 Шрифт:
Topnovini
Девет изцяло реновирани площада откри на тържествена церемония кметът на община Ветрино д-р Димитър Димитров. Те са в селата Ветрино, Момчилово, Доброплодно, Белоградец, Млада гвардия, Невша, Неофит Рилски и Габърница, са напълно преобразени по европроект – "Благоустрояване на населените места в община Ветрино” по ПРСР 2007-2013, след като години наред не са били ремонтирани.

Финансовата рамка на проекта е 1,4 млн. лв., без ДДС. Площадът в с. Ягнило също е ремонтиран, но със средства от общинската хазна. Атракция по време на тържествата бе новият фонтан в с. Ветрино, който също е направен с общински средства. Гостите на събитието бяха поздравени с богата фолклорна програма от самодейните състави на читалище "Просвета 1905” и СОУ "Христо Ботев”, както и от оркестър от гр. Нови пазар.

След като приветства хората, кметът на община Ветрино д-р Димитър Димитров отчете финализираните проекти в рамките на мандата си. По европроекти е извършена реконструкция на улици в общината, подобрена е енергийната ефективност на различни съоръжения, санирани са сградите на училища и детски градини, ремонтирани са читалища, възстановени са сградите на здравните служби на няколко села, освежени са зони за отдих. В момента се реализира проект, в рамките на който се ремонтират обществени сгради в с. Доброплодно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама