Център по зависимости търси доброволци в Стара Загора

08:08, 19 сеп 15 / Общество 25 239 Шрифт:
Topnovini
Превантивно-информационният център по зависимости към община Стара Загора търси мотивирани младежи от старозагорските училища и висши учебни заведения на възраст от 14 до 24 години, които да се включат като доброволци в Младежкия доброволчески клуб „Дарители на надежда”.

Центърът осъществява програми за превенция на употребата и злоупотребата с психоактивни вещества (наркотици, алкохол, цигари) в училищата. Прави правим кампании, конкурси, състезания, дискусии, форум-театър и др.), обучава както ученици, така и професионалисти (учители, педагогически съветници, медицински специалисти, студенти), и родители с различни методи, и по различни теми, свързани с проблемната употреба на психоактивни вещества.

Центърът популяризира добротворчеството и развива мрежа от доброволци, за да се помогне на повече младежи да избегнат капана на илюзиите, страданието и престъпността, които носи употребата и злоупотребата на психоактивни вещества!

Задачата на доброволците е свъзрана с изработване и разлепяне на плакати и листовки, посещения в училища, подготовката на мероприятия и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама