Изместват спирката при НДК и затварят бул. „Джеймс Баучер”

07:57, 19 сеп 15 / Общество 25 281 Шрифт:
Topnovini
Спирка „НДК” с код 1136 временно ще бъде изместена заради ремонт на тротоара на бул. „Патриарх Евтимий” между бул. „Витоша” и ул. „Христо Белчев”, съобщиха от Столичната община.

Промените се въвеждат от 04:30 часа днес до 24:00 часа на 30 септември. В същия участък за този период се закриват и местата за платеното почасово паркиране от лявата страна на бул. „Патриарх Евтимий”.

Други промени в движението, които се въвеждат в рамките на деня, са забрана за престой и паркиране на пътни превозни средства (ППС) на югоизточната дъга на площад „Св. Александър Невски” от 08:00 до 14:00 часа. От 10:30 до 13:30 часа не се допуска влизането на ППС по ул. „15-ти ноември” между бул. „Цар Освободител” и пл. „Св. Александър Невски”. Движението ще бъде регулирано от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

„Екстрийм фест”, който се състои този уикенд в Княжевската градинка, променя маршрута и на градския транспорт от 08:00 до 20:00 часа.

Автобусна линия № 9 /в посока пл. „Орлов мост”/ ще се движи от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” по бул. „Цар Освободител”, бул. „Васил Левски”, ул. „Шипка” и ще продължи по маршрута си. Автобусите ще спират на временната спирка на бул. „Цар Освободител”, която се намира на 50 м след бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”.

Автобусна линия № 84 ще минава от бул. „Цариградско шосе” по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”,прави обратен завой при ул. „Шипка”, продължава по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, по бул. „Цариградско шосе” и по маршрута си.  Има указание автобусите да спират на сп. „Военна академия” в посока пл. „Орлов мост”.

От 08:00 до 20:00 часа днес се забранява престоят и паркирането на ППС на ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, а от 09:00 до 20:00 часа не е позволено влизането на ППС в двете посоки по ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”.

От 00:00 часа днес до 24:00 часа на 20 септември се забранява престоят, паркирането и влизането на автомобили и мотоциклети по бул. „Джеймс Баучер” между ул. „Петър Станчев” и ул. „Златен рог” във връзка с  провеждането на фестивала на изкуствата, занаятите, културата и спорта „Лозенец Диша”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама