Откриха обновената реанимация на МБАЛ "Света Анна" във Варна

19:18, 18 сеп 15 / Здраве 25 310 Шрифт:
Topnovini
Модерно и основно ремонтирано е вече Отделението по анестезиология и реанимация на МБАЛ "Св. Анна" във Варна. Реновираният сектор бе открит официално с тържествена литургия, отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Лентата на модерното отделение отрязаха кметът на Варна Иван Портних и изпълнителният директор на болницата д-р Гален Шиваров в присъствието на много гости. 

До дни ще стане възможно и пълноценната му експлоатация, която предвижда лечение на 11 спешни пациенти едновременно, обясни началникът на отделението д-р Валентин Власаков. 

"Новата реанимация е достойното продължение на делото на много хора преди нас, сред които и д-р Веско Николов и доц. Лидия Петкова. Благодаря на хората, които работят в това изключително тежко отделение. Да, то е модерно, но това са неща, към които трябва да се стремим, а не да приемаме като изключение“, коментира депутатът д-р Красимир Петров, който е и хирург в "Св. Анна“, както и основен двигател на преобразяването на материалната база на болницата.

Като болницата, която поема 95 процента от спешната хирургия в Източна България, дължим на лекарите в Реанимацията възможно най-добрите условия на труд, а на пациентите - право на качествена медицинска грижа, коментира изпълнителният директор на болницата д-р Гален Шиваров.

В ремонта на реанимацията болничното заведение инвестира изцяло собствени средства. След модерната реновация секторът позволява в него да се извършва по спешност и хемодиализа.

Заедно с обновения сектор за реанимация официално беше открит и първият на Балканския полуостров Център за парентерално хранене. От него ще могат да се възползват хора, претърпели тежки коремни операции, изгарания на хранопровода и други тежки заболявания. Курсът на лечение за един такъв болен отнема между 5 и 10 дни, в които болният усвоява правилата на хранене, съобразени с новото състояние на организма му. 

Отделението по анестезиология и реанимация е деветото изцяло обновено в МБАЛ "Св. Анна“. Община Варна ще осигури 2 млн. лв. За обновяване на сградния фонд, обеща кметът на града Иван Портних.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама