Реформаторите нямало да допуснат ТИМ да влияе на процесите във Варна

18:51, 18 сеп 15 / Политика 25 254 Шрифт:
Topnovini
Независимият кандидат за кмет на Варна Чавдар Трифонов при всички случаи ще иска едно честно и почтено управление, което не допуска намесата на която и да било икономическа групировка. Това заяви в интервю за Topnovini.bg Найден Зеленогорски, председател на предизборния щаб на Реформаторския блок, който подкрепя кандидатурата на Трифонов за кмет на морската столица.

На въпрос дали десният кандидат-кмет ще застане срещу фактора "ТИМ", ако спечели изборите, и какво е отношението му към групировката, Зеленогорски отговори:

"Не искам да навлизам в частни теми. Факт е, че това е една сериозна икономическа групировка, която определя до известна степен обществения климат във Варна...

Има множество институции, които биха могли да кажат до каква степен едно или друго нещо, казано в общественото пространство, е факт или не е. Не съм прокурор, за да мога да преценя кой и по какъв начин е натрупал парите си. За мен е важно икономически групировки и субекти да не влияят на процеса по осъществяването на едни демократични избори за управлението на една демократична община. Ако това се случва, очевидно е противозаконно и Чавдар, аз и всички ние ще бъдем против него", уверява Найден Зеленогорски. 

Депутатът е категоричен, че нищо около финансирането на предизборната кампания на Чавдар Трифонов не го притеснява. "Финансирането на всички наши кампании става по законоустановения ред. Ако някой твърди нещо различно, първо, би могъл да го попита (Чавдар Трифонов - бел. ред.) и второ, да подаде сигнал, за да бъде направена проверка", съветва Зеленогорски.

Цялото интервю можете да прочетете ТУК

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама