Атака се явява със свои кандидат-кметове в пет от общините от област Добрич

18:10, 18 сеп 15 / Политика 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В пет от осемте общини от област Добрич партия Атака ще издигне свои кандидати за кметове, съобщи на пресконференция областният лидер на партията Атанас Атанасов. Той самият е кандидатът за кмет на Добрич и ще води листата за общински съветвици, която е от 38 души. След него са Десислава Димитрова, Явор Георгиев, Георги Иванов, Драгомил Георгиев, Илиян Колев, Енчо Енчев и др.  

Кандидатурата за община Генерал Тошево е на Димчо Кръстев, който е общински лидер на партията, бил е общински съветник. Общинският председател в Каварна Георги Йорданов е номинацията за морския град. Ивелина Колева, която също оглавява местната организация в Балчик, е кандидатът за кмет в Белия град. Своя кандидатура партията ще има и в община Добричка, но, по желание на кандидата, името му се пази като изненада в последния момент. Стана ясно само, че е юрист на свободна практика.

В Тервел Атака подкрепа безрезервно кандидата на БСП Живко Георгиев. Там партията няма да има собствена листа за общински съветници, като ще работи и за листата, която настоящият кмет води. „Мисля, че това е правилното решение за община, където наблюдаваме в годините назад етнически вот“, заяви Атанасов.

Той съобщи, че в Шабла партията няма да има свой кандидат за кмчет, а само листа за общински съветници. Към момента няма подкрепа за никой от кандидатите в морската община.

В Крушари Атака ще се яви на изборите само с листа за общински съветници, съставена предимно от млади хора.

Атанасов бе категоричен, че партията ще води позитивна кампания и няма да бъде упражняват натиск, ако бъде ползван преференциален вот и за общински съветник бъде избран с преференция човек, който е на по-задна позиция в листата.

„Целта ни е да имаме присъствие във всички общински съвети“, каза още Атанас Атанасов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама