Над 120 ученици от Смядово се включиха във втория ден от Седмицата на мобилността

17:47, 18 сеп 15 / Общество 25 240 Шрифт:
Topnovini
Експерти от Регионална инспекция по опазване на околната среда и водите (РИОСВ)- Шумен се включиха в Седмицата на мобилността в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Смядово. Над 120 деца от училището, разделени в 6 възрастови групи, се включиха в спортна надпревара, съобщават от екоинспекцията.

На  призьорите бяха връчени грамоти и награди, осигурени от РИОСВ – Шумен и Министерството на околната среда и водите.

Това е втората инициатива на РИОСВ-Шумен, с която се  отбелязва Европейска седмица на мобилността - 2015, чиято цел е да провокира местните власти да въведат и насърчат устойчивата градска мобилност, както и хората да използват други алтернативи за придвижване, а не автомобили.

Европейската седмица на мобилността е годишна кампания за устойчива градска мобилност, с подкрепата на Европейската комисия. След старта си през 2002 година, въздействието на Европейската седмица на мобилността непрекъснато нараства, както в Европа, така и по света. През 2014 година общо 2013 градове от 44 държави са били официално регистрирани за кампанията.

През тази година „Европейската седмица на мобилността” и „Do The Right Mix – Придвижвай се разумно” обединяват усилия, за да засилят съдействието за развитие на устойчива градска мобилност.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама