Китайски предприемачи: Условията за бизнес в България са прекрасни

17:43, 18 сеп 15 / Общество 25 204 Шрифт:
Topnovini
Условията за бизнес в България са прекрасни. Икономическият климат е добър, страната е член на ЕС и НАТО, има стратегическо местоположение, стоките могат да бъдат изнасяни безмитно в Европа, данъчните ставки са ниски, цената на работната ръка също е ниска, но качеството й е отлично. И не на последно място – климатът е превъзходен, а природата - чудесна.

Така Джанг Чангцинг, президент на департамент "Китай" към Българо - китайската асоциация за бизнес развитие представи Евро - китайската зона за развитие (част от Тракия икономическа зона) пред мениджъри на мощни китайски фирми в търговията, туризма и икономиката при откриването на Българо-китайска конференция в Пловдив днес.

По думите му зоната за развитие има особено място в сътрудничеството между Китай и страните от Централна и Източна Европа. Пловдив пък е една от най-ключовите спирка по възобновения път на коприната. С отличното си местоположение в търговския коридор между Азия и Европа Градът под тепетата предлага добри възможности за изграждане на логистични центрове, коментира китайският бизнесмен. Освен това, подчерта той, Пловдив е с хилядолетна история и богата култура – елемент, подсилващ привлекателността на града за китайските инвеститори.

Делегацията им бе водена от Дзянхуа Ксу, заместник-директор на Комисията по търговия на община Нинбо - над 10-милионен град, важен индустриален център и ключово пристанище на Китай. Припомняме, че през юни в Центъра за вносни стоки на мегаполиса заместник-министър Любен Петров откри постоянен павилион на България, в който родни производители могат да излагат продукцията си.

На форума днес пък бе подписан договор за сътрудничество между Евро - китайската зона за развитие и Крайбрежна икономическа зона "Цъси" - Нинбо, след което представителите на община Нинбо разгледаха "Тракия икономическа зона".

"Българо - китайската (Нинбо) бизнес конференция" е организирана от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия с подкрепата на Община Пловдив, Българо-китайската асоциация за бизнес развитие и Галакси Инвестмънт Груп.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама