Регистрираха Илия Златев за кандидат- кмет на Стара Загора

17:43, 18 сеп 15 / Политика 25 439 Шрифт:
Topnovini
Политическа партия АБВ регистрира днес Илия Златев като кандидат за кмет на община Стара Загора, съобщиха от предизборния щаб.

Той е и водач на пълната листа за общински съветници от 51 човека. Средната възраст на кандидатите е 42 години, под 30 години са 10 човека, а под 40 – 22-ма. Жените са 20. Повечето са с висше образование – икономисти, юристи, лекари, ветеринарни лекари, инженери, педагози.

Регистрирани са и кандидати на АБВ за кметове на селата Загоре, Преславен, Михайлово, Горно Ботево и Могила.

57-годишният Илия Златев е икономист, бил е два мандата зам.-кмет на община Стара Загора, в момента е директор на Областно пътно управление. Председател е на областната и общинската стуктура на ПП АБВ  Стара Загора.

„Това са първите местни избори, в които АБВ участва. Ние сме млада формация и затова те са особено важни, защото са възможност да покажем вижданията си за развитието на местната власт и да утвърдим облика си. Една от целите ни е да променим разбирането за местното самоуправление в контекста на отношенията с централната власт. Имаме амбицията да увеличим броя на гласовете, получени на парламентарните избори през 2014 година”, коментира Илия Златев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама