КНСБ в Добрич пита кандидат-кметове за инвестиции и работни места

17:26, 18 сеп 15 / Общество 25 151 Шрифт:
Topnovini
КНСБ - Добрич организира среща с кандидат-кметовете от Добрич, на която синдикатът отправи своите послания и сподели идеи за подобряване на местния социален диалог. Присъстваха председатели на синдикални организации от различни общински и други фирми.

На поканата се отзоваха четирима от кандидатите за кмет на Добрич - Атанас Атанасов от Атака, Милко Пенчев от АБВ, Йордан Йорданов от Реформаторски блок и Николай Нейчев, издигнат от Инициативен комитет. Кметът Детелина Николова, която е кандидатът на ГЕРБ, поднася извинение за отсъствието си, поради ангажираност с посещението на спортния министър Красен Кралев, съобщи регионалният координатор на синдиката Гинка Василева.

На срещата присъства и вицепрезидентът на  конфедерацията Чавдар Христов. При старта на дискусията той сподели, че КНСБ не се бори за политическа власт, но е политически субект, защото защитава интересите на работещите.

Привличането на инвестиции, разкриването на работни места, както и увеличение на работните заплати на заетите, бяха сред основните теми, по които синдикалистите искаха да чуят вижданията на кандидат-кметовете.

Гинка Василева посочи, че има колективен трудов договор с община Добрич, но все още има какво да се направи по отношение на социалните придобивки за работещите. От КНСБ предлагат преходните остатъци по дейности да не отиват в капиталовата програма, а да бъдат прехвърляни в бюджета за следващата година по дейности, за да има сигурност.

Синдикатът ще отстоява увеличение на средната работна заплата за хората, заети в местни дейности, защото в момента тя се движи между 400-450 лв., което е далеч под средната работна заплата за страната - 859 лв., посочи Василева.

Присъстващите кандидати за кметове гарантираха, че при спечелване на изборите, ще поддържат добър диалог със синдикатите и ще работят за подобряването на жизнения стандарт на заетите и увеличаване на работните места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама