Изготвят анализ за средното и професионалното образование в община В. Търново

17:08, 18 сеп 15 25 237 Шрифт:
Topnovini
„Нека не се дублират паралелки. Не бива приемът на ученици след седми и осми клас да се превръща в своебразен пазар между училищата”, бе апелът на кмета Даниел Панов към директорите в първата му за годината среща с директорите на училища в община Велико Търново и последната за мандата му.

Той ги уведоми, че Общината е поръчала изготвянето на анализ за средното и професионално образование, който ще даде насока, както за нужните кадри за бизнеса, така и за нужните специалности в учебните заведения. „И в момента за предприятията има голям недостиг на кадри. Нека помислим и за образователни и квалификационни курсове”, продължи кметът Панов.

Даниел Панов представи пред директорите на учебните заведения част от новите проекти за образователна инфраструктура, които са заложени в интегрирания план за градско развитие. В напреднал стадий са разработките за четири училища и три детски градини.

Директорите на училища в община Велико Търново благодариха на кмета Даниел Панов за добрата съвместна работа през последните четири години по време на традиционното събиране за началото на учебната година.

„Първата ми среща в мандата бе с вас. Тогава говорихме за приоритетите и проблемите. Благодаря ви за стореното в образователната система и за усилията, които полагате за материалната база. Това, което успяхме да направим, въпреки ограничените бюджетни средства, не е никак малко. Случвало се е да повишавам тон. Ако съм обидил някой, нека да приеме моите извинения. В настоящия планов период на европейските програми има нови възможности, които се откриват пред вас и пред Общината”, обърна се към директорите Даниел Панов. Кметът на старата столица очерта постиженията в образователната сфера.

Той припомни откриването на Спортното училище, общинското ученическо общежитие с капацитет 80 места, инвестираните над 6 милиона лева за саниране и ремонт на отоплителните инсталации в училищата и детските градини.

Даниел Панов посочи, че разкриването на филиал на Варненския медицински университет дава нов шанс за училищата. В Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий” вече е сформирана първата паралелка по балнеолечение и спа-процедури. „Бъдете колегиални и си помагайте.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама