Костадин Димитров отчете работата си за мандат 2011 - 2015 (снимки)

16:51, 18 сеп 15 / Общество 25 230 Шрифт:
Topnovini
Кметът на пловдивския район "Тракия" Костадин Димитров направи публичен отчет за свършеното през  мандат 2011 – 2015 пред граждани, общински съветници, директори на общински предприятия, представители на църквата и кмета на Пловдив Иван Тотев.

"Най-лошото, което заварих преди 4 години, бе половинчатата работа", припомни Димитров и допълни, че това го е мотивирало да работи в микрорайоните цялостно, а не на парче.

И резултатът днес е видим - благоустроени 4 микрорайона - А-13, А-10, А-11 и А-5,  с нови улици, тротоари, паркоместа, детски площадки  и облагородени публични пространства.

Друго голямо постижение за район "Тракия" е построяването на новата детска ясла "Приказка", която бе финансирана с целеви средства, отпуснати от първото правителство на министър-председателя Бойко Борисов. Костадин Димитров си спомни деня, в който заедно с кмета на Пловдив Иван Тотев са направили първата копка на голата поляна. Днес там се намира модерна и функционална сграда, в която растат най-малките жители на района.

Съвсем нов облик има и пространството около храма "Свето Преображение Господне" – с озеленяване, детска площадка, паркинг и други удобства за гражданите.

Опасният до преди няколко години парк "Лаута" вече е любимо място за почивка и спорт на много пловдивчани със своите фитнес зони, алеи за колоездене и бягане, новите детски атракции, барбекюта, беседки и осветление.

7 съвременни детски площадки, 13 нови спортни игрища, зони за разходка на домашни любимци отчете още Димитров. Той припомни и мащабните залесителни акции в най-младия пловдивски район, най-голямата от които на 11 ноември 2014 г., когато заедно с кмета Иван Тотев дадоха старт на засаждането на цяла нова гора като продължение на парк "Лаута". 

Костадин Димитров благодари за подкрепата на тракийци, кмета на Пловдив Иван Тотев, районната администрация, на директорите на Общинските предприятия "Чистота" - Иван Стоянов, и "Паркове и градини" - Стоян Алексиев, на шефа на ВиК Спартак Николов и на дарителите, които подкрепят хуманни и общественозначими инициативи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама