Океанариумът в Бургас ще се строи

16:40, 18 сеп 15 / Общество 25 335 Шрифт:
Topnovini
„Фирмата, заела се с изграждането на Океанариума в Бургас, ще си изпълни задълженията по проекта. В момента компанията е на финал за получаване решението за строеж. Има известни трудности. Отношенията на България и Русия са леко обтегнати, но от фирмата гарантират, че ще намерят начин да преведат средствата тук, за да започне работата по проекта. Строителството на Океанариума не може да се реализира за една или две години. Той е с хоризонт около 5 години за неговото изграждане”. Това заяви бургаският градоначалник днес на провелата се пресконференция по повод изтичащия му мандат и отчета за извършеното през последните 4 години.

Има избран екип от Общинския съвет, който отговаря персонално за наблюдението на процесите на терена.

Припомняме, че през април 2014 г. руското научно-производствено обединение „Мостовик”, което искаше да строи океанариум в бургаския парк „Езеро”, подаде заявление за банкрут в Арбитражния съд в Омск.

В официално изявление фирмата обясни, че в края на 2013 и началото на 2014 г. НПО „Мостовик” е попаднало в сложно финансово положение, причинено от завършването на големи проекти, много от които са на загуба. Така негласно се оттегли от строителството на Океанариума в Бургас.

Стартът на строителството на аквапарка в Бургас, в границите на който трябва да има океанариум, делфинариум и други атракциони, трябваше да започне още през 2013 г. А прогнозната стойност на мегапроекта по предварителни изчисления бе за 100 млн. лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама