Уволниха дисциплинарно радневски съдия

16:35, 18 сеп 15 / Крими 25 274 Шрифт:
Topnovini
Висшият съдебен съвет наложи на Евелин Драганов, съдия в Районен съд Раднево, дисциплинарно наказание  освобождаване от длъжност, за извършено нарушение – „действие или бездействие, което накърнява престижа на съдебната власт”, съобщиха от Висшия съдебен съвет (ВСС). Дисциплинарното дело е образувано с решение на ВСС в заседание проведено на 02.04.2015 г., предложението е на членовете на ВСС Ясен Тодоров, Милка Итова, Румен Боев, Галя Георгиева и Даниела Костова. Дисциплинарното производство има отношение към станалите публично известни факти за писмо на съдията до бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, в което се говори за дейността на бившия директор на ОДМВР Стара Загора Тончо Михайлов, кмета на Гълъбово Николай Тонев, бившите изпълнителни директори на „Мини Марица-изток” Иван Марков и Тодор Тодоров, и др.

Припомняме, че на 17 декември м.г. главният прокурор внесе във ВСС искания за отстраняване от длъжност на двама съдии от Районния съд в Раднево – Люба Петрова и Евелин Драганов, до приключването на наказателните производства, водени срещу тях.

Исканията бяха във връзка с разследванията срещу Петрова и Драганов, стартирали в края на ноември под ръководството на Специализираното звено за противодействие на престъпления, извършени от магистрати.

В края на ноември 2014 г. Специализираното звено повдигна обвинения  срещу Евелин Драганов за това, че на 5 септември 2013 г. е заплашил служителка на съда, при изпълнение на служебните й задължения, с убийство – престъпление по чл. 144, ал. 3 от НК. На 9 април т.г.прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу Драганов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама