БСП на по цигара: “Мъже и жени, народ, нито крачка назад!"

16:10, 18 сеп 15 / Политика 25 234 Шрифт:
Topnovini
Членовете на БСП отново доказаха, че най-прогресивната част от българското общество, както и формацията, която е най-близо до народа. “Обединението на левите социалисти”, явяващо се “лява” фракция в по документи лявата и социалистическа партия, разчупи статуквото днес с решението да проведе пресконференция не в помпозен хотел или лъскава зала в партийна централа, а в кафенето на “Позитано” 20.

За целта говорителите, сред които и младият, но убеден антифашист и оргсекретар Петър Начев, събраха две масички и няколко стола. Журналистите пък бяха разположени в отсрещната част на тъмното помещение на позахабено сепаре. Леко смущение предизвика факта, че непрекъснато пред обективите и камерите на репортерите преминаваха редови социалисти, дошли да изпият по едно кафе и да обсъдят злободневните въпроси и международното положение. Както и липсата на озвучителна уредба, което караше и самите журналисти непрекъснато да притичват, за да преместят диктофоните си пред говорещия.

Достатъчно неформалната обстановка бе разчупена допълнително както и от не особено тихите разговори от съседните маси, така и от редовите социалисти, дошли по-наблизо, за да чуят патетичните слова на предводителите си. Чувствайки се уютно, както в свой дом, един от тях реши да си запали и цигара. След кратък разговор между двама възрастни мъже, седящи на една маса, дали е подходящо подобно действие и люботпитното заключение “Няма кой да ни снима”, социалистът все пак реши да утоли никотиновия си глад. Забележка от страна на репортер го смути - но едва за няколко минути, като реши, че е по-добре усилено, но неуспешно да опита да скрие цигарата и дима, излизащ от устата му.

В това време Начев четеше патетична декларация. “Мнозина смятат, че европейска България не се е състояла, че пазарното общество не се е формирало, че всичко хубаво предстои. Приказки за наивници. Частни, корпоративни и геополитически интереси диктуват българската политика днес. Всичко се състоя и нищо хубаво не предстои, ако продължаваме по същия начин и с тези егоистични и продажбни “водачи”. Те зоват - вървете към ръба, търчете, тамо са райските градини. Но зад ръба има само пропраст. Ние отказваме да пропаднем. Затова ще завием - на ляво. За да следваме нова посока! Битката за България минава през осъзнаване на класове интерес. Затова отново актуално става обръщението на Вапацаров: “мъже, жени, народ”, нито крачка назад!”.

Журналистът и партиен член на подуенската организация на социалистите Александър Симов заключи: “Само левият завой може да спаси БСП!”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама