3000 деца ще храни обновената кухня в Казанлък

16:02, 18 сеп 15 / Общество 25 205 Шрифт:
Topnovini
Общо 3000 деца ще храни обновената Детска млечна кухня в Казанлък, която бе открита днес.

 Кухнята разполага с 6 автомобила и  32-ма  работници, които обслужват 29 обекта в общината. От тях 18 са детски градини, а 4 ясли.

„Детска млечна кухня“ ще храни близо 3 хиляди деца от Общината на възраст от 10 месеца до 3 години. 2600 от тези  деца са от детските градини и ясли, а за около 400 родителите  ще взимат храна разливно. Цената на дневния купон е 0.75 лева.

 „За мен и за екипа на Община Казанлък беше важно да променим облика на Детската кухня, защото навярно много от вас са отбягвали да минават преди оттук, тъй като нейната сграда бе неугледна“,  обясни кметът Галина Стоянова и благодари на майките за търпението в месеците, през които течеше ремонта. „Искам да ви уверя, че екипът на „Детска млечна кухня“ е само от професионалисти и вие можете да бъдете спокойни, че децата ви ще се хранят с качествена храна“, допълни Стоянова.

Вече се приемат заявки за приготвяне на храна за децата, ползващи услугите на Детска млечна кухня, в централния офис на ул. „Христо Ботев“ № 30 в Казанлък и във филиалите по населените места: град Крън и селата Енина, Шейново, Копринка, Бузовград,Черганово и Овощник.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама