Детски празник в Цар-Симеоновата градина за Европейска седмица на мобилността (снимки)

15:57, 18 сеп 15 / Общество 25 176 Шрифт:
Topnovini
Кметът на район "Централен" Георги Титюков и директорът на РИОСВ – Пловдив, Стефан Шилев дадоха официален старт на детски празник, организиран в Цар-Симеоновата градина по повод тазгодишната Европейска седмица на мобилността, която протича под мотото "Избери. Промени. Комбинирай".

За участие в тържеството дойдоха деца от близките детски и учебни заведения - ЦДГ "Каменица", ЦДГ "Люляк", ОДЗ "Зора", ОУ "Алеко Константинов" и СОУ "Св. Патриарх Евтимий".

"Община Пловдив прие стратегия "Пловдив - град на велосипедиста 2020", в момента се изграждат велоалеи, като се надявам до края на годината да са изцяло изградени и да се придвижваме с най-устойчивия и здравословен транспорт –велосипедът. Весел празник, усмивки и много шестици", пожела Титюков на нетърпеливите деца, дошли на празника.

По време на празника децата се състезаваха и забавляваха в различни кътове с дейности, подходящи за предучилищна и начална училищна възраст.

В картинна галерия на открито бяха подредени рисунките, изработени от децата в 14 детски градини на район "Централен" в рамките на обявения конкурс по темата "В града с колело", а присъстващите деца се надпреварваха да създадат най-голямото и пъстро пано, посветено на седмицата на мобилността. Проведе се открит урок с викторина и забавни състезания по безопасност на движението. Децата се състезаваха по скоростно и по майсторско управление на велосипеди, ролери и тротинетки. Раздвижиха се в забавна и здравословна гимнастика – игра и накрая всички участници получиха награди.

На всички тях Петър Зехтински, заместник - кмет "Спорт, младежки дейности и социална политика", връчи грамоти и много подаръци. Децата обещаха да доведат родителите си на велошествието в неделя - 20 септември, в центъра на Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама