2 години затвор получи измамник с 19 други присъди

15:35, 18 сеп 15 / Крими 25 162 Шрифт:
Topnovini
Присъда от 2 години затвор при първоначален строг режим получи 39-годишен габровец, успял да измами общо 79 души по една и съща схема – паричен запис по обяви за надомна работа, съобщиха от Районната прокуратурата в Карлово, внесла обвинителния акт в съда.

Пламен Константинов е осъждан 19 пъти, повечето от присъдите му са за измами. В настоящия случай той е въвел в заблуждение 79 лица, всяко от които му е превело с пощенски запис сумата от 8 лева за периода от 3 ноември 2011 година до 27 март 2012 година.

Записите били изпращани от различни хора от цялата страна във връзка с публикувани обяви, част от които в интернет.  В обявите се предлагала надомна работа – изработване и лепене на хартиени торбички, пликове и кутии, като имало посочен мобилен телефон за връзка.

След като някое лице се интересувало по телефона от предлаганата надомна работа, Пламен Константинов, който отговарял на позвъняването, обяснявал, че за започване на работа най-напред е необходимо да бъде изпратен пощенски запис "до поискване" на негово име, като давал фиктивни адреси, на които той не живеел в Карлово или Казанлък.

Изпратената сума от 8 лв. казвал, че била цената на материалите, които щял да изпрати по куриер. Убеждавал хората, че работата била доходоносна и щяла да им донесе добра печалба. След като минели няколко дни от изпращането на пощенския запис, измамените лица или не получавали обещаните материали, или получавали в плик брошура, с която били приканвани да изпратят допълнителни парични суми.

При опитите да се свържат с "работодателя си" се оказвало, че или телефонът на Константинов бил изключен, или ако отговарял обяснявал, че не знаел каква е причината да не получат материалите и обещавал да направи необходимото. В крайна сметка никой от изпратилите запис от 8 лв. лица не получил материали за надомна работа, а телефоните за връзка с Пламен Константинов впоследствие били изключени.

Според обвинителния акт публикувайки обявите, Константинов имал ясното съзнание, че няма как да осигури предлаганата работа, тъй като той самият не се занимавал с такава дейност. Целта му била да въведе в заблуждение неопределен брой лица, от които да получи имотна облага. Делото е решено при условията на съкратено съдебно следствие, поясниха от прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама