Димитър Николов: Бургас ще бъде най-добрият град за живеене и занапред

15:19, 18 сеп 15 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Спомням си добре деня, в който преди четири години получих голямо доверие от бургаските жители. И тогава, и сега казвам, че градът ни е най-доброто и перспективно място за живеене, за прекарване на свободното време, същевременно и за развитие на бизнес. Ще бъде така и занапред”. Това каза днес пред журналисти кметът Димитър Николов на провелата се пресконференция, на която представи отчет за извършеното през изминалите четири години.

Градоначалникът се похвали с това, че той и администрацията му са успели да използват потенциала на всички видове европейски програми и проекти. Даде и конкретни примери, като този, че Бургас вече е с изцяло модернизиран градски транспорт, както и с много реконструирани улици, санирани детски градини и училища, също така и с новоизградена болница и закрит басейн в жилищния комплекс „Меден рудник”. Повод за гордост, по неговите думи, е и това, че в града работи и звено за асистирана репродукция към Многопрофилната болница за активно лечение.

„Като баща на три деца зная, че всеки родител помни мига, в който е притиснал към себе си своята рожба за първи път. Горд съм от факта, че имах възможността да прегърна още в първия му ден първото бебе инвитро, родено в нашия град”, каза Николов.

В периода 2011 – 2015 година са реализирани и още проекти.

В момента Бургас е единственият град с действащо лицензирано рибарско пристанище, за което са били променени 4 закона и повече от 7 наредби.

Не бе подмината темата за получения приз за „Европейски град на спорта”, нещо с което всеки бургазлия трябва да се гордее.

Кметът сподели още, че Бургас продължава и сега своята активна политика на обновяване и усъвършенстване на инфраструктурата си, подобряване качеството и достъпността на услугите. Тепърва предстоят да бъдат реализирани още проекти.

Само след няколко дни ще бъде открито първото есенно изложение на цветя във Флората.

В заключение градоначалникът издаде, че има по-амбициозни планове, за които ще стане въпрос съвсем скоро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама