Външният ни министър пак размаха пръст на Русия

15:14, 18 сеп 15 / Политика 25 167 Шрифт:
Topnovini
Русия трябва да е част от решението на проблема с "Ислямска държава", а не да налага условия чрез императивни действия, поставящи Европа и цялата коалиция срещу ислямистите в трудно положение. Това заяви министърът на външните работи Даниел Митов на Среща на върха на министрите по пътна инфраструктура край Варна.

По думите му в момента ЕС се показва като нерешителен и неспособен да взема бързи решения по кризата с имигрантите. Според него приемането на квоти за имигранти ще реши проблема само временно. Външният министър отхвърли възможността България да се съгласи на нейна територия да бъде определена буферна зона за бежанци.

 "Има изключително силен миграционен натиск. Виждаме от световния видеообмен каква трагедия и какви ситуации има по някои граници. На срещата на лидерите (идната сряда - бел. ред.) трябва да се вземе категорично решение и да се влияе политически на процесите, които идват от Сирия, Афганистан и от другите страни. Отзад е ятаган, отпред е ограда – какво да правят хората. Естествено в ситуация с бягащи жени и деца винаги могат да минат и терористи. Това е страхът на цивилизования свят”, коментира пред медиите премиерът Бойко Борисов, според когото страната ни може да се справи с квота от 1200 бежанци.

Той изтъкна доброто сътрудничество с властите в Турция. "Валията на Одрин и колегите в Турция полагат огромни усилия и извозват бежанци в обратна на България посока. Даже съм учуден от тяхната коректност", каза още Борисов. По негови данни като процент на задържаните трафиканти България била над средното ниво за Европа ниво.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама