Операционен блок по орална хирургия ще заработи в Русе

15:09, 18 сеп 15 / Политика 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Операционен блок по орална хирургия ще заработи в част от третия етаж в сградата на Стоматологията в Русе след месец. Това стана ясно днес по време на официалното рязане на лентата на вече готовите помещения, които са и частично оборудвани с необходимата апаратура и мебелировка.

Има една операционна, с всичко необходимо за подаване на наркоза. С нея е свързан друг кабинет, в който ще бъдат оперирани деца, хора с умствени проблеми или пък много страхливи, но в третия случай само по тяхно желание.

Необходимите условия ще се създадат и за анестезиолозите, за които има отделна стая. Напълно готово е помещението за събуждане на болните след анестезия, което е предвидено за двама души едновременно.

Операционният блок е станал реалност благодарение на общинския съвет, на кмета Пламен Стоилов и на заместника му Иван Григоров, както и на комисията по здравеопазване, каза днес управителят на Центъра по дентална медицина д-р Цветанка Доганова. Тя добави, че новият блок е бил обещан още преди 3 години и сега става реалност. За изграждането му са отпуснати 100 000 лева, но за дооборудването му ще са необходими още средства.

Той ще започне да функционира около средата на октомври, тъй като трябва да преминат някои определени с нормативни актове административни процедури.

Досега русенци, които се нуждаеха от орална хирургия, например заради травми при катастрофи, често бяха транспортирани от болницата до София или други градове с университетски болници, в които съществуват необходимите условия за лечението им. Вече обаче те ще могат да решават проблемите си и тук. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама