"Дракончета"-та изградиха първия си терен

14:32, 18 сеп 15 / Спорт 25 179 Шрифт:
Topnovini
Първият терен с изкуствена настилка по проекта за развитие на футбола в Русе на ФК "Дунав" - "Дракончета", вече е факт.

Той e в двора на СОУ за европейски езици "Свети Константин-Кирил Философ" и бе открит от кмета на Русе Пламен Стоилов.

На събитието присъстваха представители на местната власт и футболния клуб, сред които старши треньорът Веселин Великов, футболисти от мъжкия отбор на "Дунав", треньори от дунавската школа и основните мотори на "Дракончета"-та Емил Иванов и Мартин Цирков.

Община Русе съдейства с предоставянето на съответните терени в дворовете на детски градини и училища в града, които с лични средства на президента на ФК "Дунав" д-р Симеон Симеонов със съдействието на „Нетуъркс България“, „ТМ Технолоджи“ и „Дунавски драгажен флот“ се превръщат в притегателни места за най-малките русенци.

Школата ще даде възможност на децата от училищата и детските градини да тренират футбол от малки.

"Целта е да се постави по-широка основа и нашите треньори да имат по-сериозен поглед върху повече деца в града. Така "Дракончета" ще работи изцяло за "Дунав", където най-добрите момичета и момчета ще могат да се доусъвършенстват под ръководството на специалистите в клуба и да получат поле за изява на по-високо ниво", заяви д-р Симеонов.

Стоилов поздрави всички присъстващи и благодари за съдействието на директорката на гимназията Добромира Николова, на спонсорите и на д-р Симеонов. Русенският градоначалник се ангажира Община Русе да закупи ограда и да я постави около игрището. „Искаме от Русе да излизат нови таланти и футболът в нашия град да се развива. Този отбор на "Дунав" има шанс да остане в историята на Русе, целта е "А" група и аз вярвам в момчетата и в треньора Великов“, заяви кметът и призова русенци утре да подкрепят отбора на Градския стадион срещу "Оборище".

Треньорът Емил Иванов, който е и член на УС на сдружение "Дракончета" благодари на спонсорите, на кмета Пламен Стоилов и на директорката Николова за съдействието. "Знаете колко е важно във футбола талантите да се откриват навреме и да се развиват. Щастлив съм, че малките "дракончета" са част от проекта за развитието на футболен клуб "Дунав" Русе. Това е само началото", заяви Иванов.

Директорката на СОУЕЕ Николова каза, че е важно децата, които се обучават в гимназията да са умни, да са здрави и да спортуват.

Водосвет за успех на начинанието отслужи отец Марин, след което кметът Стоилов, Добромира Николова и Емил Иванов прерязаха лентата на новото съоръжение.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама