Шумен става част от кампанията „Откривай България”

14:27, 18 сеп 15 / Общество 25 237 Шрифт:
Topnovini
Шумен ще бъде част от националната кампания  #ОТКРИВАЙ БЪЛГАРИЯ, съобщават от общинска администрация.

Кампанията обхваща 13 български града, известни със своите забележителности. Селекцията е извършена на базата на класацията на в. „Стандарт” - „Чудесата на България“. Броят е обвързан с 13-то издание на песенния конкурс Детска Евровизия 2015.

Освен Шумен в кампанията се включват и Белоградчик, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Казанлък, Ловеч, Пловдив, Русе, София и Стара Загора.

Целта на кампанията е да бъде повишен интереса към детското творчество и предстоящото издание на Детската Евровизия 2015,  както и да се разкрие пред Европа красотата и културата на страната ни.

Водещо събитие ще бъде на 26-ти септември. В градовете, обхванати от кампанията, ще бъде инсталирано платно, предварително подготвено с логото на Детска Евровизия 2015. Със съдействието на художника Деян Евтимов, деца от региона ще нарисуват една от природните или историческите забележителности на територията на тяхната област. Картината ще бъде тяхното послание към Европа, с какво се гордеят и какво могат да открият в нашата страна техните европейски приятели.

Събитията във всичките 13 града ще започнат в  11:00 часа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама