С началото на учебната година осезаемо се е увеличило търсенето на педагогически кадри в Русенско

13:01, 18 сеп 15 / Икономика 25 154 Шрифт:
Topnovini
За месец август свободните работни места в община Русе са общо 598, или със 151 повече от предходния месец. Данните изнесе директорът на дирекция "Бюро по труда" - Русе Румен Януаров на редовна пресконференция днес.

Според Януаров, значителното увеличение на търсенето се дължи на началото на учебната година, когато много училища се опитват да запълнят свободните си позиции. Данните се потвърждават и от най-търсените професии за август, които са били учители, преподаватели, непедагогически персонал за учебни заведения. Наред с това се търсят и традиционните шивачи, сервитьори, строителни работници, помощен персонал.

В края на месец август регистрираните безработни в Община Русе са 3347 души, със 78 повече от предходния месец юли. Нивото на безработицата в Общината продължава да е под средното за страната - 4.1%. За сметка на това по-малките общини са с чувствително по-висока безработица - 10.6% за Община Иваново, 16.1% за Сливо поле.

По повод наближаващите избори, Януаров напомни, че регистрираните безработни, които са членове на избирателни комисии, трябва да декларират тази си специфична заетост в Бюрото по труда. В противен случай е възможно регистрацията им да бъде заличена за срок от 6 месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама