Русенският университет дипломира първите си медицински сестри и акушерки

12:51, 18 сеп 15 25 190 Шрифт:
Topnovini
1100 бакалаври и магистри получиха днес дипломите си на тържествена церемония в Канев Център на Русенския университет. От тях 68 са първенците на випуска и на различните специалности. Пълните отличници са 11.

Гости на тържеството бяха зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева, зам. областният управител на Русе Станимир Станчев, зам.-кметът на Община Русе Наталия Кръстева, председателят на Общинския съвет засл. проф. Васил Пенчев и др.

"Винаги се вълнуваме когато изпращаме абсолвенти, въпреки дългогодишната история на нашата академична институция. Ние, вашите преподаватели сме щастливи, виждайки във вас резултата от изследователските и педагогическите усилия, които сме вложили в годините. Вашите постижения са споделени, защото зад тях стоят традицията и опитът, образователното и научното качество, репутацията на нашето висше училище. От днес, с дипломата от Русенския университет, вие официално сте част от новото поколение професионалисти на България!“, заяви в приветствието си към абсолвентите ректорът на Русенския университет, чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев.

Зам.-министърът на икономиката Везиева не пропусна да спомене, че завършилите бакалаври и магистри са тези, на които се възлагат очаквания си за бъдещето.

"Вие сте тези, от които зависи дали това общество ще бъде вашето общество. Ако не реализирате мечтите си, не се отчайвайте, защото животът е такъв, какъвто го създадем. А нашата държава е такава, каквато ние си я направим.“, каза още тя.

Академичното ръководство получи поздравителни адреси от името на областния управител и от името на кмета.

В годината, когато Русенският университет отбелязва 70 години от създаването си, се дипломира и първият випуск бакалаври в специалностите Медицинска сестра и Акушерка. От името на завършилите студенти Станимира Ангелова поздрави колегите си от Випуск 2015.

"Сега сме тук, на прага на едно ново начало, за да започнем нов етап от житейския си път, прилагайки всичко научено до момента. Отдадени сме на една от най-благородните професии, която за мен е не просто професия, а призвание. И искам да заявя с гордост , че това призвание, ме научи да бъда по-борбена, по-упорита и във всички случаи по-милосърдна“, каза току-що завършилата медицинска сестра.

Отличниците на випуска и първенците на специалностите получиха дипломите си за висше образование лично от ректора на Русенския университет. След официалната част събитието продължи по факултети.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама