Заличиха от регистъра заведение в Шабла, продължило да работи и след заповед за спиране

12:46, 18 сеп 15 / Общество 25 159 Шрифт:
Topnovini
Снек бар в Шабла е заличен от регистъра на търговските обекти заради неспазване на заповед за спиране от експлоатация. Тя е била издадена, след като инспекторите по храните са установили лоша хигиена. Там дори е открита домашна котка, стана ясно на пресконференция на директора на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Розалина Брайкова и д-р Анка Борисова – началник на отдел „Контрол на храните“ изнесоха данни за резултатите от извършените проверки през летния сезон. В нея участва и заместник-областният управител Ивайло Манушев.

Посочено беше, че за периода 1 юни – 15 септември в отдел „Контрол на храните” при ОДБХ – Добрич, са извършени общо 918 проверки на обекти, от които 213 са обекти за търговия с храни, 6 временни обекта, 663 заведения за обществено хранене, 35 обекта, които работят по формулата all inclusive. Проверен е и един обект, извършващ нерегламентирана дейност. Инспекторите по храните са издали 118 предписания, като най-много – 94, те са били в заведения за обществено хранене. Съставени са 14 акта. Три обекта са били спрени от експлоатация. Два от обектите са в с. Кранево, които бяха затворени във връзка с установяване на приети и съхранени месни разфасовки и заготовки, експедирани от транжорната, собственост на фирма ЕТ „Дари-Пламен Илиев” с наличие на спори на антракс. А в другия обект причината е лошо хигиенно и техническо състояние. Инспекторите по храните са издали и една заповед за спиране на дейност за приготвяне и предлагане на кухненска продукция в обект за обществено хранене поради частично нарушено покритие на под, стени и  тавани  в топла кухня, излишен инвентар в съединителен  коридор към търговска зала.

За периода от 1 юни до 15 септември са възбранени и насочени за унищожаване 588,923 кг храни от животински и неживотински произход, преобладаваща част от които са в двата обекта за обществено хранене в с. Кранево, получили месни  разфасовки и заготовки, експедирани от транжорната, собственост на фирма ЕТ „Дари-Пламен Илиев” с наличие на спори на антракс.     

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама