Обществена трапезария на КНСБ ще осигурява топъл обяд на нуждаещи се от община Лозница

12:34, 18 сеп 15 / Общество 25 163 Шрифт:
Topnovini
От началото на октомври КНСБ, съвместно с Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов" ще предоставя безплатен обяд на 247 нуждаещи се в 13 населени места в страната. За област Разград услугата ще се предоставя в община Лозница, съобщи председателят на Регионалния съвет на КНСБ Грациела Ранкова.

От нея ще се възползват 17 души от лудогорската община, нуждаещи се от подкрепа. Потребителите ще получават безплатна храна всеки делничен ден, която включва супа, основно ястие и хляб. За трудно подвижните и болните на легло е осигурен транспорт за предоставяне на услугата по домовете, със съдействието на Домашен социален патронаж.

Постоянно действаща комисия, с представители на синдиката и дирекция „Социално подпомагане" ще координират организацията и осъществяването на всички дейности по програмата и ще извършват подбор на потребителите.

Хората, нуждаещи се от подкрепа трябва да подадат документи в Регионалния съвет на КНСБ. От безплатен обяд ще се възползват лица и семейства с по-нисък доход от диференцирания минимален, с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях. Топла храна ще получават и самотно живеещи, получаващи минимални пенсии, скитащи и бездомни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама