Две обществени трапезарии открива КНСБ в Шуменско

12:20, 18 сеп 15 / Общество 25 214 Шрифт:
Topnovini
Две обществени трапезарии, организирани от КНСБ,  ще отворят врати в Шуменско, съобщават от синдиката.

От 1 октомври КНСБ съвместно с Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” ще продължи да предоставя безплатен обяд на  нуждаещи се в общините Шумен и Велики Преслав.

Потребителите ще получават безплатна храна всеки делничен ден, която включва: супа, основно ястие и хляб. Лицата, нуждаещи се от подкрепа следва да подадат необходимите документи в Регионалните съвети на КНСБ.

Постоянно действащи комисии, с представители на Регионалните съвети  на КНСБ и Дирекциите „Социално подпомагане” ще координират организацията и осъществяването на всички дейности по програмата и ще извършват подбор на потребителите. Това може да са  лица и семейства на месечно подпомагане с доход по-нисък от диференцирания минимален доход, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии или скитащи и бездомни лица.

Според синдиката чрез разкритите Обществени трапезарии се осигурява помощ и подкрепа при издръжката на хора и домакинства, чиито минимални доходи са недостатъчни да покрият потребности от жизнено важно значение – храна, лекарства, отопление (осветление) и др. консумативи.

Обществени трапезарии са разкрити в 17 общини в страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама