Потрошени кабинки и нова велоалея стесняват тротоара на бул. "Владислав"

12:01, 18 сеп 15 / Общество 25 161 Шрифт:
Topnovini
Двете потрошени телефонни кабини пред Кръглата банка във Варна най-вероятно ще продължат да стоят там и след ремонта на пешеходната зона на бул. "Владислав Варненчик". Съоръженията не могат да бъдат използвани по предназначение, тъй като отдавна са излезли от употреба. Видът им естетически изобщо не подхожда на новия тротоар и велотрасето, което предстои да бъде изградено по протежението на булеварда.

Защо са оставени, след като започна ремонтът на пешеходната зона, попита на фейсбук страницата ни варненката Милена Златева. Според нея ненужните кабинки само ограничават пешеходната зона, която ще се окаже силно стеснена и неудобна за ползване след изграждането на велоалеята.

"Кабинките няма да бъдат премахнати, тъй като телефонният оператор, на когото са, има разрешително за поставянето им и той трябва да ги отстрани“, отговори шефът на общинската дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" Петър Гърбузов, който научи за проблема от репортер на Topnovini.bg. Гърбузов отказа да уточни колко ще бъде широк тротоарът и дали ще има достатъчно място за пешеходците, тъй като очевидно не е компетентен и по този въпрос.

"Щом сте били там, сте видели колко е широк", заяви с напълно сериозен тон общинарят. Все пак той увери, че ще разпореди проверка на сигнала за потрошените и отдавна излезли от употреба телефонни кабинки, но така и не стана ясно каква ще бъде тяхната съдба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама