Монтираха първото електронно табло на автобусна спирка в Пловдив

10:38, 18 сеп 15 / Общество 25 203 Шрифт:
Topnovini
Първото информационно табло, показващо в реално време движението на автобусите от градския транспорт, бе монтирано днес на бул. "Княгиня Мария-Луиза", видя репортер на Пловдив Topnovini.bg.

Устройството ще показва времето, за което автобусите ще пристигат на съответната спирка, както и допълнителна информация за пътниците, обясни кметът Иван Тотев, който откри таблото.

Пловдивският градоначалник припомни, че това е част от големия транспортен проект, който се изпълнява по ОП "Регионално развитие" на обща стойност 46 млн. лв. Едната компонента от проекта е именно изграждане на електронна система за управление на транспорта с център за мобилност, който се помещава в административната сграда на бул. "Шести септември".

Центърът за мобилност ще управлява градския транспорт и всички табла по спирките ще бъдат средство за информираност и комуникация с пътниците. В комбинация с електронната система за таксуване и интелигентните светофарни уредби по кръстовищата ще се премие на качествено ново ниво на управление на транспорта в Пловдив.

Целта е повишаване качеството на обществения транспорт и намаляване на използването на автомобили в града.

Електронни табла ще бъдат монтирани по 354 спирки на градския транспорт, като ще бъдат разработени и мобилни приложения, както и уебсайт с данни в реално време. От автобусите се подава информация в контролния център посредством GPS връзка, а съответно от центъра данните се подават към конкретните табла. Също така от центъра ще може да се подава и друга информация към таблата - за задръстване, забавяне, аварии и т.н.

Таблата са устойчиви на екстремни атмосферни условия и катаклизми и отговарят на всички европейски изисквания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама