Кметът на Добрич определи местата за поставяне на агитационни материали за изборите

10:24, 18 сеп 15 / Общество 25 177 Шрифт:
Topnovini
Местата за поставяне на агитационни материали - плакати, обръщения, по време на предизборната агитация в изборите за общински съветници и за кмет на 25 октомври, бяха определени със заповед на кмета на Добрич Детелина Николова.

Това ще може да се прави 35 рекламни тела или афишарки.

Предизборни плакати може да има и на оградните пространства на ресторант ”Резиденция” и на оградата на Служба ”Пожарна безопасност и спасяване”. Заповедта предвижда още агитационни материали да могат да се поставят на сгради, огради и витрини само след разрешение на собственика или управителя на имота.

Извън времето за провеждане на предизборната кампания  се забранява поставянето на предизборни агитационни материали. Сигнали за поставени предизборни агитационни материали, извън предизборната кампания, се подават до кмета.

До седем дни след изборния ден, а в случай на провеждане на втори тур на изборите на територията на общината – в срок до седем дни от датата на произвеждането му, партиите, коалициите от партии и инициативните комитети премахват поставените от тях агитационни материали по повод на вече приключилите избори

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама