Първи концерт на новата сцена в центъра на Тервел

10:22, 18 сеп 15 / Общество 25 247 Шрифт:
Topnovini
Празничен концерт, посветен на няколко бележити дати през септември събра гражданите на Тервел, които ценят добруджанските песни и танци на 17-и септември вечерта, съобщи заместник-кметът Дияна Илиева. Концертът бе посветен на 130-годишнината от съединението на Княжество България и Източна Румелия, 107-годишнината от обявяване на независимостта на България, 75-годишнината от подписването на Крайовската спогодба и 55-годишнината от провеждането на Първия Добруджански събор в гр.Тервел.

За първи път след построяването си сцената оживя от ведрите лица и шарените носии на жените и момчетата от танцово-певческа група "Добруджанска огърлица" и от младежкия чар и майсторските изпълнения на танцьорите от ДФТА "Калинка Вълчева" в Тервел. Гостите на концерта аплодираха изпълненията, с които нашите самодейците завоюваха множество награди през пролетта и лятото на тази година. Концертът завърши с хоро на площада.

На 25 септември от 10 часа осем домове за стари хора ще имат на същото място своя първи песенен фестивал. Домът за стари хора в с. Полк. Савово е домакин на събитието и очаква своите гости от осем старчески домове.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама