Шуменската полиция с награди от конкурс

10:01, 18 сеп 15 / Общество 25 162 Шрифт:
Topnovini
Служители на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Шумен бяха наградени в конкурса “Страхливият умира всеки ден, смелият- само веднъж”, съобщават от пресслужбата на ведомството.

Конкурсът е в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе и се провежда за седма поредна година.

Дирекцията бе номинирана за реализация на операция за противодействие на престъпления, свързани с производство и разпространение на наркотични вещества.

Гл. инсп. Илиян Николов получи индивидуална награда като ръководител на успешната операция. Тя му беше връчена от посланикът на Италия Н. Пр.Марко Контичели. “Благодаря на организаторите на конкурса за честта днес да съм тук. Наградата, както за мен, така и за колегите ми, е много приятна изненада. Благодаря и от тяхно име, защото в ежедневната си работа се сблъскваме с много трудности, а едно такова признание ще ни съхрани и занапред. Наградата ще бъде пример за всички полицаи.

Ще продължим да работим усърдно и да пазим авторитета на професията си. Дължим го на хората, дължим го и на децата си”, каза Илиян Николов.

Директорът на ОД на МВР- Шумен ст.комисар Ялчън Расим получи грамотите на служителите от сектор “Противодействие на криминалната престъпност”, отдел “Разследване” и “Специализираните полицейски сили” към областната дирекция. “Благодаря за наградата. Бих искал да благодаря на полицейските служители от Шумен за неуморния труд и за всеки един момент, в който са се опитали да бъдат по-силни злото, за да постигнат успехи в борбата с престъпността. Висока чест е за нас да бъдем сред наградените в тази церемония”, каза ст.комисар Расим.

Конкурсът “Страхливият умира всеки ден, смелият- само веднъж” е учреден през 2009 г. по идея на Общинския съвет по наркотични вещества Благоевград  в сътрудничество с Община Благоевград, под патронажа  на Посолството на Република Италия в България, с подкрепата на фондация „Джовани и Франческа Фалконе“ и лично на проф. Мария Фалконе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама