Депутатите приеха правилата за избор на инспектори на ВСС

09:58, 18 сеп 15 / Политика 25 401 Шрифт:
Topnovini
С 99 гласа „за“ - единодушно – депутатите приеха процедурните правила за условията и реда на прилагане за избор на инспектори в Инспектората към Висшия съдебен съвет (ВСС), предаде репортер на София Topnovini.bg.

Правната парламентарна комисия е решила предложенията за позицията да се приемат в писмен вид до 28 септември. Кандидатури ще имат право да издигат както депутати, така и юридически лица, висши училища и научни организации.

Необходимите документи са писменото съгласие на предложеното лице, както и подробната автобиография, копие от диплома за завършено висше юридическо образование и свидетелство за съдимост на кандидата.

Документите ще бъдат проверени на заседание на правната комисия, след което в рамките на две минути ще бъдат изслушани номинираните за позицията.

Последният етап ще протече по време на пленарно заседание на Народното събрание, на което ще бъдат представени всички кандидати. Всяка номинация ще бъде гласувана по отделно от депутатите. Ще бъде назначен юристът, получил най-много гласове „за“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама