Съдът отмени заличена адресна регистрация в Старозагорско

08:52, 18 сеп 15 / Крими 25 237 Шрифт:
Topnovini
Старозагорският административен съд отмени заличена адресна  регистрация на български гражданин  в опанското село Пъстрен.

Делото е образувано по жалба на Г.Р. против заповед от 17.08.2015 г., издадена от зам.-кмета на община Опан, с която е разпоредено да бъде заличена адресната регистрация по настоящ адрес, заради липса на документ за собственост на недвижим имот. Г.Р. обаче твърди, че от 2006 г. е собственик на недвижими имоти в село Пъстрен, затова е бил регистриран от кмета там.          

Адресната му регистрация обаче е била заличена след проверка на специалната Комисия, назначена от кмета на община Опан за спазване изискванията за извършените адресни регистрации или за промяна на адрес в периода 01 юли 2014 г. – 30.04.2015 г. Според протокола на Комисията не е представен документ за собственост или друг документ, доказващ ползването на имота за жилищни нужди.

Според съда обаче има допуснати нарушения от Комисията. Приема се, че неспазеното изискване не е основание за заличаване на адресната регистрация на Г.Р., защото от представения по делото нотариален акт се установява, че към датата на заявяване и извършване на адресната регистрация 14.04.2015 г., той е притежавал документ за собственост. Кметът обаче не го е информирал, че трябва да представи този документ и не му е дал възможност да го направи впоследствие.

Затова и съдът отменя заповедта за заличаване на адресната регистрация като незаконосъобразна.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама