Филип Димитров: Измененията в Конституцията са добро начало за промените в България

08:38, 18 сеп 15 / Политика 25 351 Шрифт:
Topnovini
 "Поласкан съм от предложението на президента Росен Плевен за конституционен съдия. Аз изказах благодарността си. За мен това е един достоен финал за една доста дълга гражданска дейност, каквато е моята. Имало е разговори относно моята кандидатура, защото едва ли Росен Плевнелиев го е решил някъде из стаите на президентството”. Така бившият министър-председател Филип Димитров коментира предложението на президента Росен Плевнелиев той да влезе в Конституционния съд.

В студиото на bTV Димитров коментира и упреците в медиите след номинацията му за това, че не е подписал Конституцията.

„Нямаше как да я подпиша, защото Конституцията беше част от един сериозен политически дебат, който далеч надхвърляше конституционните правила. Освен това аз винаги съм имал ясна позиция за Конституцията. Възразявал съм срещу определени текстове в нея и затова сега се нуждае от промени. Аз съм се клел в нея, когато съм станал премиер на България, когато съм бил зам.-председател на българския парламент и всеки път, когато съм бил депутат. Така, че няма смисъл от такива евтини трикове”, заяви Димитров.

Филип Димитров обясни още, че България върви в правилната посока, като готвените изменения в Конституцията са началото на чаканите промени.

„Тези изменения в Конституцията са едно начало, базата за това да се промени нещо съществено в законодателството. Идеята, че ще имат магически ефект, че на сутринта се събуждаме и нашата съдебна система става прекрасна, не е сериозна и не трябва да се внушава на никого”, уточни той.

На въпрос относно влиянието на ДПС Филип Димитров заяви, че демонизирането на която и да е политическа формация е много опасно, особено ако става въпрос за смесването на политиката с етноцентризма.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама