Пореден скандал в БСП-Варна, социалисти обвиняват шефа си в саботаж

08:24, 18 сеп 15 / Политика 25 294 Шрифт:
Topnovini
Членове на градската организация на БСП във Варна изразиха своето категорично и остро несъгласие и недоволство относно обявената подкрепа за втори мандат на Неделчо Михайлов за кмет на район "Владислав Варненчик". В писмо до председателя на Столетницата Михаил Миков от местната организация на червените заявяват, че Михайлов е учредител и член на ръководството на ПП "Нашия град", която "по своята същност е корпоративна партия и олигархическа структура, като цялото ръководство на тази партия са служители на определена голяма икономическа групировка", чието име обаче социалистите не назовават.

Червените са обидени от ироничното отношение на Неделчо Михайлов към БСП и припомнят, че през 2011 година той е предложен за районен кмет от Кирил Йорданов (ГЕРБ) и одобрен с гласовете и мнозинството на ГЕРБ, ДСБ, СДС и др., като групата на БСП тогава не го е подкрепила.

За безпринципната политика на Столетницата варненските социалисти обвиняват лидера на градския съвет на БСП – Борислав Гуцанов. Те подчертават, че ръководството на БСП във Владиславово е без промяна от 2007 година до настоящият момент, а по въпроса за номинация за кмет на района е упълномощена градската конференция на БСП-Варна, подкрепила кандидатурата на Неделчо Михайлов.

"Със своите действия и многогодишно бездействие ГС на БСП-Варна, под ръководството на г-н  Гуцанов и РС "Владислав Варненчик", направиха всичко възможно БСП да няма своя партийна кандидатура в район "Владислав Варненчик", което лишава над 40 хиляди избиратели да гласуват за БСП! За отбелязване е и фактът, че на последните няколко проведени избори БСП в района получава малко над 1000 гласа при над 40 000 избиратели в района”, пишат разочарованите социалисти. 

Те определят ситуацията като "организиран вътрешнопартиен саботаж, който подготвя почвата на предстоящите местни избори партията във Варна не просто да претърпи поражение, а да се опозори в полза на ГЕРБ, РБ, АБВ, ПФ, Атака и др."

С пълния обем на откритата позиция на варненските социалисти можете да се запознаете в прикачения файл вляво от снимката

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама