2 милиона лева е стойността на новата детска градина в Плевен

08:14, 18 сеп 15 / Общество 25 158 Шрифт:
Topnovini
2 милиона лева е стойността на новопостроената детска градина "Приказен свят" в Плевен. Това стана ясно при церемонията по официалното откриване на детското заведение. Средствата са от целева държавна субсидия, представена от Правителството на премиера Бойко Борисов, по време на мандата 2009-2013 г.

От Община Плевен съобщиха още, че общата площ на "Приказен свят" е 5 декара. Сградата е на два етажа със сутерен, има собствен кухненски блок, помещения за пране и гладене. Не е забравено обособяването на физкултурно-музикален салон за малчуганите, предвиден е и специализиран лекарски кабинет. В двора са изградени детски площадки, питейни чешми и зона за обслужване на малките възпитаници.

Детска градина "Приказен свят" е първото новопостроено в Плевен детско заведение през последните 25 години. Капацитетът е 100 деца, разделени в 4 групи. Разкрити са 25 работни места, което е само едно от постиженията на успешно реализирания обект.

На церемонията по откриването присъстваха депутатът Владислав Николов, областният управител Ралица Добрева, началникът на кабинета на Председателя на Народното събрание Евгения Илиева, кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков, общински съветници, родители.

Евгения Илиева прочете поздравителен адрес от г-жа Цецка Цачева - Председател на 43-ото Народно събрание, и връчи от нейно име подаръци - футболни топки и пособия, за възпитаниците на детското заведение.

Дечицата от „Приказен свят” поздравиха гостите с весели песни и стихчета. Те бяха зарадвани с още много подаръци от общински съветници и плевенски компании.

От пресцентъра на общината припомнят, че през септември 2013 год. беше открито още едно детско заведение в Плевен - напълно обновеният корпус на ОДЗ „Снежанка”. Реконструкцията бе осъществена по проекта с европейско финансиране „Днес инвестираме в бъдещето на децата”, като стойността му беше над 1. 6 милиона лева, от които собствено участие на Община Плевен в размер на 160 000 лева. Тук бяха разкрити две групи за общо 50 деца, с което капацитетът на детското заведение вече е 8 групи с 218 малчугани.

По същия проект беше изграден и Регионален център за ранна интервенция на уврежданията в Градската градина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама