Много спорт и забавления предлага четвъртото издание на Фамилатлон в Г. Оряховица

08:05, 18 сеп 15 / Спорт 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Много спорт и забавления отново ще предложи на горнооряховчани четвъртото издание на Фамилатлон, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Семейният спортен празник ще се проведе на 19 септември (събота), в рамките на Европейската седмица на мобилността 16-22 септември. Стартът ще бъде даден в 10.30 ч. в парк „Градска градина”.

Празникът се организира от Община Горна Оряховица и Сдружение „Горнооряховски младежки парламент” и със съдействието на Исторически музей. Фамилатлон е празник на семейството и спорта. Форматът се основава на три основни принципа:движение, семейство, екологичен начин на живот. В парк „Градската градина” ще бъдат разположени различни ателиета.

В тях могат да се включат семейства, които предварително са получили своята карта за ориентиране. Раздаването на картите ще се извършва в първото ателие. Участниците могат да се включат в състезания с тротинетки, ролери, въжен тролей, волейбол, плажен тенис, различни демонстрации и томбола. Ще имат възможността да се изкачват по изкуствена катерачна стена, както и да опитат да се придвижват с подскачащи кокили.

Забавен акцент в тазгодишното издание на Фамилатлон ще бъде полевата поликлиника "Доктор Охзаби", организирана от Националния център за безопасен интернет. В импровизирания "здравен пункт" ще се правят прегледи за сигурността на мобилните устройства - телефони и таблети, ползвани от деца.

Организаторите обещават още много приятни изненади. В парк „Градската градина” ще бъдат разположени контейнери за стари батерии и контейнер за отпадъци от електрическо и електронно оборудване. Те са осигурени от „Трансинс”. Спомоществователи на спортния празник са още Асоциация Родители, Училища Европа, „Захарни заводи” АД, Спортни магазини ARR и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама