Радан Кънев: Не отричаме направеното в София, но управлението на ГЕРБ вече е изморено

07:46, 18 сеп 15 / Политика 25 209 Шрифт:
Topnovini
„Ние познаваме истинските проблеми на града и знаем истинските им решения, отвъд парадната рамка, която ГЕРБ последните години задава. Без да отричаме направеното в града, отчитаме, че София има нужда от сериозна промяна и управлението на ГЕРБ е доста изморено вече”. Това коментира пред София topnovini.bg лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Един интересен момент от предстоящите местни избори през октомври ще бъде съревнованието между Реформаторския блок и ГЕРБ – две десни партии, които обаче искат да се разграничат едни от други в борбата за кметското място в София. По думите на Радан Кънев, силната листа на Реформаторите е един от признаците, които ще ги различи от ГЕРБ.

„В София просто излизаме с най-силния кандидат. Проф. Лилков е човек с огромен опит в управлението на града, дългогодишен общински съветник, човек с неопетнено име, опозиция през всичките си мандати на общинския съвет. Така, че на първо място се различаваме от ГЕРБ с това, че имаме най-силния кандидат.

На второ място с това, че имаме най-силната листа. На трето място с това, че София е местна кампания. Ние разглеждаме това като нашия град, а знаете колко важна е София за всички избиратели на Реформаторския блок и колко сме важни ние за софийските избиратели”, заяви Кънев.

По думите на Радан Кънев кандидатите за кметове на Реформаторите познават проблемите в отделните квартали и в центъра на града и най-важното – имат решения за тях.

„Неслучайно нашият предизборен слоган е „Истинските решения”, защото това е силата ни. Много опитни софийски политици, хора, едновременно млади, но натрупали доста зад гърба си – от работа в кварталите си до Народното събрание. Познават проблемите и на отделната махала, и на целия град. Това, което ще бъде различно в нашата кампания е вниманието към отделната махала, отделната улица. София е тип витрина за пред чужденците – нещо, с което сме свикнали от социализма, но е отмряло като начин на мислене в Европа”, коментира Кънев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама