Съветникът от В. Търново Стефан Михайлов поиска удължаване на разписанието на автобусна линия №50

07:41, 18 сеп 15 / Политика 25 341 Шрифт:
Topnovini
Стефан Михайлов, общински съветник от Движеие "Царевград за Велико Търново", част от коалиция "Десните", внесе в Общинския съвет предложение за удължаване на разписанието на Автобусна линия № 50.

Линията обслужва жителите на кв. Зона „B“, като ги свързва през бул. „Никола Габровски“ със Съдебна палата, Община Велико Търново, бул."Независимост",  пл." Иван Асен I" (Царевец), жп гара "Трапезица" и до кв. "Асенов" – ул. "Ксилифорска" (Мавриков). 

Според настоящото разписание, последният автобус от кв. Зона „B“ в празничните дни тръгва в 18.00 часа, а от ул. „Ксилофорска“ (Мавриков) - в 18.25 ч. След това хората от квартала нямат достъп до обществен транспорт, обясни Стефан Михайлов. 

Жителите на кв. Зона „B“ са събрали подписка с искане за удължаване на разписанието на автобус № 50 и включването му в обществения превоз на пътници за съответната позиция. Те настояват автобусът да се движи с еднакво разписанието в почивните и в празничните дни и последният курс от спирка Мавриков, в посока Зона „В”, да бъде,  вместо в 18:25, в 20:55 часа̀.

„Искането на хората е справедливо и затова заставам зад него. Хората плащат данъци, за да ползват обществени услуги и Общината трябва да ги организира така, че да посрещне техните нужди“, подчерта Стефан Михайлов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама