Сто китайски и български фирми се срещат на бизнес форум в Пловдив

07:26, 18 сеп 15 / Икономика 25 209 Шрифт:
Topnovini
Сто китайски и български фирми се срещат на бизнес форум, който започва днес в 11 часа в "Новотел Пловдив". Организатор на Българо- китайската (Нинбо) бизнес конференция с провеждане на двустранни срещи е Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия със съдействието на Община Пловдив и Българо-китайската асоциация за бизнес развитие (БКАБР).

Градът под тепетата за трета поредна година е домакин на събитие от такъв ранг. През март 2014 г. кметът на Шънджън Цин Сю доведе висши мениджъри и собственици на над 50 водещи китайски компании не само в национален, но и в световен мащаб. Тогава бе подписан и договорът за побратимяване между Пловдив и Шънджън.

"Пловдив ще стане столица на китайския бизнес не само поради активно действащата за развитието на двустранните отношения БКАБР и побратимяването с 16-милионния Шънджън, но и заради старта на Евро-китайската зона за икономическо развитие (ЕКЗИР) в рамките на Тракия икономическа зона", смята Чангцинг Джанг, президент на департамент "Китай" в БКАБР.

Джанг има дългогодишен опит като старши икономист в китайското Министерство на търговията. През последните 10 години той се занимава с инвестиции и е сред основателите на борсата за каучук в Китай. Работи за 500-те най-развити компании в Поднебесната империя.

Уважаваният бизнесмен е най-добрият ни посланик в азиатската страна, където презентира предимствата на България като инвестиционна и туристическа дестинация. Той ще представи Евро-китайската зона за икономическо развитие на бизнес конференцията в Пловдив. Изграждането на логистичен хъб за европейски и китайски стоки в зоната, който е в унисон с китайската стратегия One Belt One Road, Чангцинг Джанг вече обсъди с министъра на икономиката Божидар Лукарски.

Във форума в Пловдив ще вземат участие представители на фирми от град Нинбо от сферите текстил, търговия, внос и износ на механични и електронни продукти, машини за шприцоване в леярството, производство на играчки, рециклиране и околна среда, лека промишленост, строителство, машини, осветление и осветителни тела, производство на медицински инструменти, медицинска апаратура и стоматологични инструменти, земеделски храни и ХВП, водомери, топломери и електромери, авточасти, електроника за автомобили, недвижими имоти, туризъм, маркетинг, производство на постоянни магнити, акрилни продукти, магнитни моторни части, изделия от пластмаса, опаковъчни контейнери за храни, мобилни оператори и мобилна техника и др.

Програма

10.00 - 11.00        Регистрация на участниците пред зала "Пловдив 1"

11.00 - 12.30        Официално откриване на форума в зала "Пловдив 1"

12.30 - 13.00        Обяд

13.30 - 14.00        Пресконференция в зала "Пловдив 1"

13.00 - 15:00        Провеждане на двустранни бизнес срещи с участниците в зала "Пловдив 1"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама